Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted in health

Ceea ce nu stiai despre postul de asistent medical

Chiar daca multi au impresia ca asistentii medicali nu fac mare lucru, adevarul este ca ei sunt cei care duc tot greul in spinare. In timp ce medicii sunt cei care sunt autorizati sa puna diagnostice si sa ordone tratamente, asistentii sunt cei care sunt tot timpul la capataiul pacientului, asigurandu-le ingrijirile necesare. Un asistent in Franta este de fapt un profesionist care are un parcurs educativ de invidiat si care nu se sfiieste sa faca munca de secretariat, care in ochii altora este vazuta ca fiind sub nivelul lor, cum ar fi intampinarea pacientilor sau preluarea apelurilor telefonice. Sarcinile administrative se refera si la programarea pacientilor si taxarea acestora. Parcursul unui secund medical implica urmarea unor studii superioare si adevarul este ca ei au aproape aceeasi pregatire medicala ca si medicii, avand aceasi baza de cunostinte. Chiar si cei care s-au pregatit in cadrul scolilor profesionale au cunostinte solide de medicina.

Cand te internezi intr-un spital sau atunci cand ai nevoie de ingrijiri medicale, prima persoana care iti iese in cale este secundul medical. Chiar daca multi dintre cei care au ales sa imbratiseze aceasta meserie de asistent in Anglia o fac din motive profesionale sau pur financiare, ceea ce multi nu si-ar fi inchipuit este faptul ca multi secunzi medicali practica aceasta meserie datorita dragostei pe care o nutresc pentru oameni. Pe langa aceasta, sarcinile care le sunt atribuite difera in functie de cabinetul medical la care sunt angajati si in functie de specializarea aleasa, dar in mare parte ele sunt aceleasi. Nu numai ca el se ocupa de sarcinile administrative, dar si de asa-numitul nursing, care de fapt inseamna a oferi ingrijiri pacientului. Acestea pot lua forma atat administrarii tratamentelor, dar si a recoltarii probelor sau a realizarii analizelor necesare. Secundul medical trebuie sa fie tot timpul vigilent si sa aiba grija sa verifice semnele vitale ale pacientului. In plus, conceptul general de nursing cuprinde atat ocrotirea sanatatii, cat si preventia bolilor. Ingrijirea care este oferita pacientilor nu se rezuma numai la ingrijiri fizice, dar si la ingrijiri de tip psihic. Datorita faptului ca medicii obisnuiesc sa le delege lor toate sarcinile importante, secunzii medicali au devenit practic indispensabili pentru buna functionare a intregului sistem.

Pentru a fi capabili sa faca fata tuturor acestor cerinte, asistentii medicali sunt foarte bine instruiti in ceea ce priveste munca clinica si administrativa. Cel mai mare dezavantaj al acestei meserii este reprezentat de faptul ca multi dintre cei care lucreaza in tari subdezvoltate nu beneficiaza de conditiile necesare pentru a putea profesa meseria aleasa. De obicei, posturile sunt putine, iar ca sa poata avea siguranta unui loc de munca multi aleg sa paraseasca taramul natal si sa isi incerce norocul in strainatate. Multe agentii de recrutare precum Medico-Jobs sunt apte in a gasi locuri de munca care sunt bine remunerate in Uniunea Europeana si faciliteaza procesul de relocare pentru candidat, astfel incat acesta nu este nevoit sa fac mare lucru. In concluzie, rolul unui asistent medical este de multe ori subestimat in opinia publica. Desi multa lume ii percepe ca pe niste simpli ajutori, adevarul este ca ei parcurg cursuri de pregatire medicala intense si isi petrec majoritatea timpului in laborator realizand analizele pacientilor. Asa ca cei care iau in considerare acesta optiune in cariera trebuie sa stie ca implica multa munca.