Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted in health

De ce ar trebui sa aplici pentru un post de asistent in strainatate

Desi in Romania sistemul medical nu le ofera absolventilor prea multe oportunitati, in fiecare an tot mai multi tineri aplica pentru locurile oferite de una dintre universitatile sau scolile postliceale din acest domeniu. Multe persoane se intreaba de ce se intampla acest fenomen, ei bine, unul dintre motive este ca nimic nu ii poate opri pe tineri de a imbratisa meseria la care au visat de cand erau copiii. Toti aveti un prieten, care de cand era mic isi dorea sa devina asistent pentru a-i ajuta pe cei bolnavi. Un alt motiv pentru care numarul de candidati este atat de mare este faptul ca ei pot opta pentru un job de asistent in Germania, tara ce are un sistem medical extrem de bine dezvoltat, care pune accentul pe forta de munca calificata si care este dispusa sa ii recompenseze financiar pe asistenti.

Multe persoane nu inteleg aceasta alegere, dar cei care aleg sa aplice pentru un post de asistent in strainatate au mult mai multe beneficii decat cele care aleg sa profeseze in Romania. Unul dintre aceste beneficii este ca ei ajung sa colaboreze cu medici experimentati, de la care invata noi lucruri in fiecare zi. Nu putem spune ca in Romania nu suntdoctori si asistenti foarte buni, dar majoritatea nu sunt multumititi de conditiile oferite de sistemul medical si aleg, fie sa lucreze pentru una din clinicile private, fie sa aplice pentru un post in strainatate. In prima faza, proas pat absolventii vor spune ca vor aplica si ei pentru unul dintre posturile oferite de clinicile private din Romania, pentru a lucra cu profesionisiti de aici, dar in timp vor descoperi ca este mult mai dificil sa gasesti un loc de munca aici decat sa aplici pentru o pozitie de asistent in Italia. Pentru ca majoritatea tinerilor care aleg sa devina asistenti o fac pentru ca isi doresc sa ajute oameni, nu inseamna ca trebuie neaparat sa ii ajute pe cei din Romania, un foarte mare ajutor il ofera si celor din strainatate.

Multi considera ca este dificil sa aplici pentru un post de asistent in strainatate, pentru ca nu au acces la piata locurilor de munca de acolo. Dar, in ultimii ani in Romania au aparut tot mai multe agentii specializate in recrutarea personalului medical, precum Medico-Jobs, care ii ajuta pe romani sa isi gaseasca un loc de munca in domeniul medical din tarile care au sisteme sanitare foarte bine dezvoltate. Pentru ca aceste agentii ofera servicii de calitate si pentru ca le ofera asistentilor ajutor nu numai in gasirea unui loc de munca, dar si dupa ce l-au gasit, tinerii aleg sa aplice in continuare pentru locurile de asistenti oferite de scoli si universitati. Aceste agentii sunt vazute ca unul dintre cei mai importanti factori care ajuta la construirea unui cariere in domeniul medical, pentru ca temelia oricarei profesii, este de a-ti gasi primul loc de munca. Un ultim motiv pentru care tinerii ar trebui sa ia in considerare sa lucreze ca asistenti in strainatate este ca sunt rasplatiti finaciar mult mai bine decat in Romania.