Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted in health

Greseli de evitat daca vrei sa lucrezi ca asistent medical in strainatate

Din ce in ce mai multi asistenti medicali romani, fie ei cu experienta sau proaspat absolventi, iau in considerare posibilitatea relocarii in Occident si inceperea unei noi vieti profesionale in sistemul medical de acolo, unde conditiile de lucru si de trai sunt mult superioare nivelului balcanic. Cu toate acestea, sunt cateva greseli care il pot intoarce chiar si pe cel mai bun asistent din drum, majoritatea de natura organizatorica si administrativa. Daca esti pe cale sa incepi sa-ti cauti un post ca asistent in Germania, Italia, Anglia sau alta tara occidentala, nu numai ca trebuie sa fii bine pregatit din punct de vedere profesional, dar trebuie si sa fii atent la intregul proces de angajare si sa eviti aceste greseli comune.

 

In primul rand, foarte multi candidati romani la postul de asistent in Italia neglijeaza importanta unui CV bine pus la punct si a unui dosar complet si perfect. Competitia pe posturi este extrem de mare, iar CV-ul este prima forma de contract dintre tine si un potential angajator. Interviul pe Skype si intalnirea personala au loc numai dupa ce ai trecut de etapa CV-ului, asa ca nu face greseli de redactare si nu prezinta-ti realizarile intr-un mod competent. De asemenea, nu uita de toate actele de care ai nevoie pentru dosar. Daca unul singur lipseste, atunci poti amana angajarea cu luni de zile sau poti chiar sa nu mai gasesti postul dorit mai tarziu. Asta ne aduce la o alta greseala majora, si anume refuzul de a colabora cu o agentie de recrutare si de a cauta de lucru pe cont propriu. Pe langa faptul ca o sa pierzi foarte mult timp discutand detaliile angajarii, este foarte posibil sa fii inselat de asa-zisi anagajatori. Companiile de recrutare precum Medico Jobs au contracte cu centre medicale de incredere si poti conta de seriozitate lor. De asemenea, ei pot face intregul proces de inscriere mai usor, dandu-ti acces la o baza de date de posturi mai mare. Astfel, nu mai trebuie sa-ti trimiti CV-ul de asistent la zeci de angajatori, il trimiti o singura data si apoi primesti ofertele disponibile.

 

Nu in ultimul rand, foarte multi doctori, unii chiar extremi de pricepuri la meseria lor, neglijeaza importanta limbii engleze si a limbii oficiale din tara unde vor sa profeseze. CV-ul trebuie redactat in engleza si/sau limba din tara respectiva, iar interviul pe Skype se va tine de asemenea in aceasta limba. Un nivel minim sau mediu nu este suficient si este un motiv pentru care un angajator va alege pe altcineva. Trebuie sa vorbesti limba respectiva la nivel de C1/C2, ceea ce se apropie de nivelul unui vorbitor nativ. De asemenea, trebuie sa ai deja o diploma doveditoare in momentul depunerii candidaturii, deci trebuie sa faci cursuri cu cateva luni mai devreme. Acesta nu este pur si simplu un demers inutil. Ca asistent, vei intra zilnic in contact cu vorbitori nativi de engleza, franceza, italiana, germana, ei fiind pacienti cu care trebuie sa comunici perfect, fara niciun fel de bariera lingvistica. Asadar, pentru a ajunge sa lucrezi cu succes ca asistent, nu trebuie sa ai doar competente medicale, ci si sa abordezi procesul de angajare intr-un mod eficient si responsabil.