Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted in Business

Mischie redevine prorector, in urma deciziei Curtii de Apel

Nicolae Mischie, fostul sef al Consiliului Judetean Gorj, si-a castigat postul de prorector al Universitatii Constantin Brancusi in urma deciziei luate de Curta de Apel Craiova. Politicianul era implicat intr-un proces anevoios intentat impotriva institutiei de invatamant superior din Targu Jiu, in incercarea de a isi recupera functia de prorector, din care fusese suspendat in urma cu ceva timp. Baronul de Gorj, care de-a lungul timpului a fost implicat in mai multe procese impotriva statului, a reusit sa castige, revenind la postul sau anterior odata cu decizia finala. Instanta de judecata a Tribunalului Gorj a hotarat ca Nicolae Mischie trebuie sa fie pus in functie, sentinta fiind de aceasta data una definitiva. In plus, el va trebui sa primeasca de la insitiutie contravaloarea drepturilor salariale de care s-ar fi bucurat in cazul in care nu ar fi fost suspendat, pentru intreaga perioada cand a lipsit de la conducerea Universitatii, adica un an si noua luni.

In ciuda faptului ca institutia de invatamant superior ar putea face recurs, Nicolae Mischie isi doreste ca hotararea judecatoreasca sa fie pusa in aplicare imdiat. Fostul presedinte al PDS Gorj sustine ca din moment ce Curtea de Apel Craiova a ajuns la o concluzie, iar Tribunalul Gorj se face responsabil de sentinta care ii este favorabila, nu exista niciun motiv pentru care aceasta sa nu fie implementat in cel mai scurt timp posibil. Din acest motiv, el a afirmat ca va face titlu de punere in executare. Desi decizia este una legimita si complet justificata, purtatorul de cuvant si cancelarul Universitatii Constantin Brancusi a declarat, ironizand-o, ca pentru a satisface toate cererile, este nevoie de mai multe posturi de conducere in cadrul institutiei, iar acestea vor fi infiintate cat de curand.

Nicolae Mischie este inr-adevar o persoana controversata atat pe plan local, in judetul Gorj, dar si pe plan national, insa din fericire pentru el, multe dintre acuzatiile ce i-au fost aduse s-au demonstrat a fi nefondate. In anul 2005, in urma hotararii Senatului Universitatii, politicianul a fost demis din functia de prorector al UCB desi se afla in concediu medical. Din acest motiv, el a atacat in instanta decizia, demonstrand ca eliberarea din functie se poate face doar prin alegeri. In ciuda faptului ca initial actiunea sa a fost refuzata pe fond de catre Tribunalul Gorj, in urma recursului facut la Curtea de Apel Craiova, cauza sa a fost admisa iar cererea a fost trimisa spre rejudecare de catre prima instanta mentionata. Datorita experientei sale a profesor la Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul institutiei de invatamant, Mischie a reusit sa isi recastice postul. La aceeasi universitate profeseaza si sotia sa, Sanda Mischie, care este doctor si sef al sectiei medicale a Spitalului Judeţean Gorj. Aceasta preda cursuri de medicina legala. Acuzatiile si decizia senatui universitatii este una controversata, in special dat fiind faptul ca Nicolae Mischie este unul dintre profesorii fondatori ai universitatii de stat din Targu Jiu. Faptul ca i s-a dat castig de cauza nu vine totusi ca o surpriza, deoarece acesta a mai castigat un proces impotriva statului roman, dupa ce s-a adresat CEDO. Dosarele intentate imporriva sa s-au dovedit a fi false, asadar el a fost declarat nevinovat si a primit despagubiri.