Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted in health

Rolul agentiilor de recrutare medicala in alegerea joburilor in strainatate

Conform studiilor, din ce in ce mai mai multi tineri se tem de faptul ca o meserie precum cea de medic nu mai este deloc sigura. De ce? Pentru ca, din pacate, sistemul medical din Romania scoate tot mai putine posturi pentru proaspetii abolventi, acestia fiind nevoiti sa-si deschida un cabinet particular in care sa practice aceasta meserie. Iar o astfel de optiune nu este intotdeauana accesibila, avand in vedere faptul ca implica o serie de costuri foarte mari.

Insa asta nu este tot! Mai exista o solutie: plecarea in strainatate si optare pentru un post de medic intr-o tara precum Franta. Si de ce este Franta un exemplu bun in acest sens? Pentru ca ea vine cu un sistem medical mult mai bun, in comparie cu cel romanesc, oferind astfel conditii de lucru mai atractive pentru medicii romani care iau in considerare o astfel de varianta si salarii care ii vor face sa inteleaga ca munca le este rasplatita. Drept urmare, daca sistemul medical romanesc poate fi descris prin aparatura veche, lipsita de eficienta, locuri de munca putine si conditii lipsite de igiena, cel frantuzesc se remarca datorita performantelor pe care le ofera. Insa cat de usor este sa pleci in strainate si sa incepi, de la zero, o cariera acolo?

Specialistii din domeniul recrutarii spun ca desi acest gand ii sperie pe tineri teribil de tare, acest lucru nu ar trebui sa fie asa, deoarece exista agentii de recrutare medicala Franta, unde tot ce trebuie facut este depunerea unui CV online, un proces care dureaza numai cateva secunde. Rolul acestor agentii este sa se ocupe de plasarea fortei de munca din domeniul medical in spitale, case de odihna, centre de ingrijire medicala sau chiar ingrijire la domiciliu pentru persoanele nevoiase.

Este adevarat faptul ca nu intotdeauana lucrurile privind o plecare in strainatate sunt asa de roz cum par, insa rolul unei astfel de agentii de recrutare este de a-i ajuta pe cei care vad cariera de medic Frantadrept una tentanta sa depaseasca toate inconvenientele si sa faca un prim pas catre o cariera de succes, in tara cu unul dintre cele mai renumite sisteme medicale.

De exemplu, o problema destul de frecvent intalnita este cea legata de clauzele ascunse care pot fi destul de greu identificate atunci cand vine vorba de semnarea unui contract de munca. Astfel, rolul unui agent este sa-i avertizeze si indrume pe medici privind evitarea unei situatii neplacute. O alta problema la fel de comuna este legata de neglijarea discutarii unor detalii importante, precum programul de lucru. Nimeni nu isi doreste sa ajunga in Frante si sa afla ca va fi nevoit sa lucreze numai in ture de noapte, nu? Intr-adevar, aceste ture sunt mai bine platite, insa si oboseala este pe masura. Iar nu de putine ori foarte multi medici ajung sa aiba ei insisi probleme de sanatate din cauza programului de lucru mult prea incarcat.

Iar daca se doreste o recomandare in ceea ce priveste agentiile de recrutare, o solutie buna este sa incercati Medico-Jobs.ro , o companie care vine cu experienta vasta si rezultate bune in ceea ce priveste acest domeniu.